Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom uruchomiliśmy Piekarnię w, której wypiekamy pieczywo bezglutenowe. Piekarnia, a właściwie niewielka piekarenka mieści się w oddzielnym budynku i w żaden sposób nie graniczącym z piekarnią glutenową.

Chleby wypiekane są według stworzonej przez nas receptury. Podstawowym celem dla nas było to, aby chleby mimo, że są bezglutenowe były smaczne, a jednocześnie zdrowe pozbawione sztucznych dodatków. Zależało nam aby przede wszystkim ludzie chorzy mieli dostęp do świeżego pieczywa, dlatego też nasze chleby posiadają trzy dniowy termin ważności.

Wszystkie surowce z których wypiekane jest nasze pieczywo są w pełni bezpieczne, pochodzą od sprawdzonych dostawców, każdy z surowców (również mąki) posiadają stosowne badania i oświadczenia potwierdzające jego bezglutenowość. Na podstawie badań możemy Państwu zagwarantować, że nasze produkty są w pełni bezpieczne.

W najbliższym czasie na etykietach pojawi się znak przekreślonego kłosa przyznany przez Polskie Stowarzyszenie osób z celiakią i na diecie bezglutenowej, mamy nadzieję, że będzie on dla Państwa dodatkowa gwarancją bezpieczeństwa naszych wypieków. Pieczywo bezglutenowe polecamy wszystkim naszym klientom.

Uwaga! Ze względu na brak glutenu i konserwantów produkty po otwarciu opakowania dość szybko czerstwieją, zaleca się ponowne zapakowanie w foliowe woreczki bądź pojemniki.

O autorze